distinctmob

Distinct Mob – Producatorul de mobilier scolar cu investitii continue

Cat de important este mobilierul scolar in tot procesul de educatie? Multi ar zice ca nu este important, in conditiile in care bunicii nostri puteau invata pe banci din lemn cioplite de sateni si ca tot ceea ce conteaza este calitatea informatiilor didactice si calitatea profesorilor.

Altii ar zice ca este cel mai important, deoarece pune bazele unui mediu confortabil, in care copiii pot sa isi insuseasca mai usor informatiile.

Evident, cei din a doua categorie au dreptate. De-a lungul timpului s-a demonstrat ca mobilierul scolar are un impact major asupra modului in care invata copiii si adolescentii.

Cum impacteaza mobilierul scolar procesul de invatare?

  • Poate sa ofere confort fizic, ajutandu-i pe cei mici sa se focuseze asupra lectiilor;

  • Poate sa ofere confort vizual, contribuind la capacitatea de a retine informatii;

  • Poate sa contribuie la starea de sanatate a copiilor. Este poate cel mai important aspect. Mobilierul scolar are un impact urias pentru sanatate, putand sa decida pozitia in care stau cei mici. Un mobilier de proasta calitate poate duce la aparitia unui numar mare de probleme de sanatate care pot afecta viitorii adulti.

Cum trebuie sa fie un mobilier scolar de buna calitate?

Exista o serie de criterii pe care mobilierul scolar trebuie sa le bifeze, pentru a putea fi cat se poate de eficient:

  • Trebuie sa fie realizat din materiale de foarte buna calitate. Calitatea poate fi definita prin rezistenta materialelor la socuri fizice, prin modul in care sunt vopsite si prin modul in care sunt modelate. IN general, bancile, scaunele si celelalte piese de mobilier trebuie sa fie gandite in asa fel incat sa faca fata numeroaselor solicitari din partea copiilor si sa poata rezista pentru mai multe generatii;

  • Trebuie sa fie ergonomic. Copiii isi petrec minim 4 ore pe zi pe scaunele din clasa. Tocmai de aceea, acestea trebuie sa fie gandite pentru inaltimea si greutatea lor.

  • Trebuie sa arate bine. Cat de important este aspectul mobilierului? Foarte important! Impactul vizual pe care il are mediul inconjurator asupra celor mici este unul foarte puternic si contribuie la modul in care isi contureaza ideea despre viata. Tocmai de aceea, mobilierul scolar trebuie sa fie placut colorat si sa reprezinte, intr-un fel sau altul, sala de clasa;

  • Trebuie sa fie usor de mutat. Evident, este de preferat un mobilier cat mai stabil, care poate insa sa fie usor de mutat. Multe ore de curs se desfasoara cu o pozitionare diferita a scaunelor si a bancilor, asadar, cadrele didactice si elevii trebuie sa poata muta rapid bancile si scaunele dintr-o parte in alta.

Distinct Mob respecta toate regulile de calitate pentru mobilierul scolar

Pentru școlile din Romania, dar si pentru multe scoli din strainatate, Distinct Mob este cea mai buna solutie pentru realizarea mobilierului. Este un producator de mobilier scolar cu o experienta vasta in domeniu si cu foarte multe produse gandite pentru eficienta. De la banci si scaune pentru salile de clasa pana la mobilier office, catedre si table scolare, toate sunt produse in fabricile din Romania, conform tuturor standardelor europene.

Distinct Mob livreaza mobilierul scolar atat in tara, cat si in strainatate, remarcandu-se prin faptul ca il livreaza gata montat. Astfel, singura preocupare a profesorilor si a elevilor este de a-l folosi si de a se bucura de confortul pe care il ofera.